Bagetky s kuřecím masem a sýrem

Fotografie publikována se svolením  Vichaya Kiatying-Angsulee / FreeDigitalPhotos.net

Narozeniny, výročí, svátky a podobně, to jsou nejčastější chvíle, kdy se rodina a přátelé scházejí a společně tráví svůj čas. Nejčastějšími pokrmy, které se podávají na takových sešlostech, jsou jednohubky a chlebíčky. Jsou rychlé a velmi osvědčené, chutnají snad každému a můžete si na ně dát, co jen chcete. Jednohubky s česnekovou pomazánkou, s klobáskou, s rybou. Chlebíčky se šunkou, se salátem, s vajíčkem. Zkrátka variací je mnoho. Tento recept dává možnost trošku oživit a okořenit váš stůl. Nemusí to být jen tradiční chlebíčky, ale vyzkoušejte bagetky s kuřecím masem a sýrem. Chutnají skvěle a nejsou nijak složité, připravené je máte za pár minut.

Potřebujeme tyto ingredience:

  • celozrnnou bagetu;
  • kuřecí maso;
  • kečup;
  • grilovací koření;
  • sýr niva.

A příprava může začít:

Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na drobné kousíčky. Přidáme trošku solamylu, zamícháme a dáme do rozpáleného oleje zatáhnout. Když je maso zatáhnuté, přidáme koření a vše promícháme a restujeme asi patnáct minut. Můžeme přidat i sójovou omáčku. Celozrnnou bagetu nakrájíme na kolečka. Bagetu můžeme použít i běžnou bílou. Na každé kolečko bagety dáme stopku kečupu, který rozmažeme. Kečupu nedáváme moc. Poté přidáme lžíci masa a nakonec posypeme nastrouhanou nivou. Vše dáme do vyhřáté trouby a vytahujeme ve chvíli, kdy se nám sýr rozteče.

Fotografie publikována se svolením  Vichaya Kiatying-Angsulee / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top