Bramborovo-žampionová polévka

Fotografie publikována se svolením anankkml / FreeDigitalPhotos.net

Polévka je grunt a to ostatní je špunt, říkávala moje babička. Vařila mi proto vždycky polévky, a možná i proto je mám odmalička ráda. Od babičky jsem si vzala několik receptů na polévky, které mi dělávala a které mám ráda. Bramborovo-žampiónová polévka byla jednou z mých oblíbených. Vařím jí dodnes, je rychlá, hutná a velmi dobrá.

Ingredience:

  • 8 žampiónů;
  • 2 polévkové lžíce másla;
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky;
  • 1 kostka masoxu;
  • 2 brambory;
  • sůl, mletý pepř;
  • 1,5 litru vody;
  • majoránka.

Příprava:

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na másle. Jakmile máme orestované žampiony, zaprášíme je hladkou moukou a zarestujeme. Přilijeme litrem a půl vody a rozmícháme dohladka. Přidáme brambory, které nakrájíme na malé kostičky, přidáme masox, sůl, mletý pepř a povaříme vše do změknutí brambor. Poté přidáme majoránku a odstavíme z plotny.

Fotografie publikována se svolením anankkml / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top