Drobenková buchta

Fotografie publikována se svolením stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Buchty má rád asi každý z nás. Když nevíte co s ovocem, které vám někdo daroval, upečte v sobotu či v neděli buchtu a je ovoce spotřebováno! Navíc si i vy pochutnáte ke kávě odpoledne, či ráno k snídani. Existuje mnoho způsobů, jak buchtu upéct. Já jsem si doslova zamilovala tuto drobenkovou buchtu. Říkám jí buchta babičky Jiřiny, protože ji pekla moje babička, která se jmenovala Jiřina. Jinak je to podle mne úplně běžná drobenková buchta, která je velmi lehká na přípravu, a můžete do ní dát naprosto všelijaké ovoce. Jahody, jablka, maliny, ostružiny, višně, třešně, meruňky, broskve, rybíz, rebarboru, vše, na co si jen vzpomenete.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky;
  • 1 hrnek cukru krystal;
  • 1 vanilkový cukr;
  • 1 prášek do pečiva;
  • 200 g Hery;
  • 2 vejce;
  • 1 hrnek mléka.

Příprava:

Smícháme polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečiva a Heru. Rukama těsto hněteme, až nám vzniká taková jemná drobenka. Jakmile máme těsto hotové, odebereme si jeden hrnek drobenky bokem na vrchní posypání. Do zbylého těsta dáme vejce a hrnek mléka. Vše dohromady smícháme a vytvoříme jemně lité těsto. Vlijeme jej na plech, poklademe ovocem, které máme připravené a na závěr posypeme odloženou drobenkou. Dáváme do trouby na 180 stupňů a pečeme dozlatova.

Fotografie publikována se svolením stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top