Gulášová polévka

Fotografie publikována se svolením rakratchada torsap / FreeDigitalPhotos.net

Polévky, zvláště ty hutnější, mám ráda, protože se dají použít i jako hlavní jídlo během týdne, kdy na vaření není moc času. Jednou z těchto polévek je i gulášová polévka, kterou vařím ve chvíli, kdy potřebuji rychlý a vydatný oběd.

Ingredience:

  • 1 cibule;
  • 1 KL sladké mleté papriky;
  • 3 brambory;
  • voda;
  • 300 g mletého masa;
  • 1 – 2 česneky;
  • 1 hrst majoránky;
  • 1 kostka masoxu;
  • 2 PL hladké mouky.

Samotná příprava:

Na kapce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme maso a vařečkou se snažíme je rozmělnit na co nejdrobnější kousky. Maso orestujeme. Pak přidáme mletou papriku, promícháme a ihned přilijeme vodu, aby nám paprika nezhořkla. Dusíme všechno asi půl hodiny, maso musí být měkké. Přidáme nakrájené brambory, prolisovaný česnek a vaříme dál, dokud nejsou brambory měkké. Zahustíme moukou s vodou, nebo světlou jíškou a provaříme deset až patnáct minut. Dochutíme podle potřeby, stáhneme z ohně a přidáme hrst rozmělněné majoránky.

Fotografie publikována se svolením rakratchada torsap / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top