Hovězí guláš

Fotografie publikována se svolením Maggie Smith / FreeDigitalPhotos.net

Hovězí maso lidé moc často nepřipravují, mají obavu z toho, že maso nebude kvalitní, bude tuhé, bude se muset dlouho vařit a podobně. No, upřímně to jsou reálné obavy, jednou se mi stalo, že mi chybělo hovězí maso na rajskou omáčku, tak jsem dokoupila v místním řeznictví. Problém byl, že kvalitní hovězí maso jsem vařila chvíli, zatímco zakoupené, jasně nekvalitní maso, jsem vařila několik hodin a měkké nebylo. Osobně moc často nerada vařím jídla, která vyžadují náročnou přípravu, ale miluju svíčkovou, rajskou a podobné omáčky, takže se delší době v kuchyni občas nevyhnu. Guláše také patří k mým oblíbeným a tento recept jsem si našla na internetu a je to recept, který vařím poměrně často.

Na hovězí guláš potřebujeme:

  • 4 cibule;
  • 600 g hovězí kližky;
  • 2 lžičky sladké mleté papriky;
  • 1 lžička drceného kmínu;
  • 4 stroužky česneku;
  • 1 – 2 lžíce rajského protlaku;
  • 2 rajčata;
  • 1 zelená paprika.

Příprava:

Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme maso, které osmahneme. Přidáme mletou papriku, kmín, česnek a protlak. Dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme rajčata a papriku nakrájené na kostičky a dusíme do té doby, kdy je maso měkké. Jako příloha jsou naprosto báječné kynuté knedlíky.

Fotografie publikována se svolením Maggie Smith / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top