Jogurtovo-kakaová buchta

Fotografie publikována se svolením artur84 / FreeDigitalPhotos.net

Sladké je mou slabostí. Čokoládové dezerty, čokoládové buchty, různé košíčky, moučníky, krémové řezy, to jsou věci, na které nedám dopustit. Buchty mám ráda v podstatě jakékoliv, s ovocem, s tvarohem, kefírem. U kamarádky jsem ke kávě dostala jogurtovo-kakaovou buchtu, která mě mile překvapila, takže jsem si na ní vzala recept a vyzkoušela jí doma. K mému nadšení se povedla a všem doma i chutnala. O recept se s vámi podělím.

Na buchtu potřebujeme:

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky;
  • 1 hrnek cukru krupice;
  • 3 lžíce kakaa;
  • 1 prášek do pečiva;
  • 1 hrnek mléka;
  • 1/2 hrnku oleje;
  • 2 vejce;
  • 500 g bílého jogurtu;
  • 1 kakaový nebo čokoládový pudink;
  • 4 lžíce cukru krupice;
  • 1 dl mléka.

A příprava buchty může začít:

Nejprve si připravíme těsto. Vejce vyšleháme s hrnkem cukru do pěny. Přidáme olej, hrnek mléka, kakao a mouku s práškem do pečiva. Společně všechno promícháme a spojíme. Těsto vylijeme na plech, který můžete vymazat a vysypat moukou nebo použijte pečící papír.
Nyní si připravíme jogurtovou směs. Jogurt dáme do mísy a přidáme k němu lžíci cukru. Dále přidáme pudink, který je rozmíchaný v 1 dl mléka. Společně zamícháme a polijeme touto směsí cik-cak. Buchtu dáváme do trouby, která je předehřátá na přibližně 180 stupňů. Zdali je buchta hotová, si ověříme pomocí špejle, na kterou se těsto nesmí lepit. Poté ji vyndáme z trouby a podáváme.

Fotografie publikována se svolením artur84 / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top