Kuřecí nudličky s houbami

Fotografie publikována se svolením KEKO64 / FreeDigitalPhotos.net

Kuřecí maso je jedno z nejběžnějších, které lidé vaří. Ani se není čemu divit, je velmi rychle hotovo, je nejdostupnější a také nejlevnější. Osobně mám kuřecí maso ráda a miluju také houby, takže jsou pro mě jasnou volbou recepty, kde mohou být žampiony či houby. Žampiony či houby dokážu zakomponovat opravdu kamkoliv, do masa, do slaného závinu, kdekoliv. Proto mě nadchnul tento recept.

Potřebujeme:

  • 2 kuřecí prsa;
  • 3 špetky soli;
  • 4 lžíce oleje;
  • plechovka žampionů či houby;
  • 2 lžíce kečupu;
  • 2 lžíce medu;
  • půl kostky zeleninového bujónu;
  • 2 ks jarní cibulky.

Příprava:

Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Maso jemně naklepeme a nakrájíme na drobné nudličky, osolíme. Maso na oleji osmahneme po všech stranách. V misce si rozmícháme kečup, med a bujón na jednolitou hmotu. K osmahnutému masu přidáme okapané žampiony. Chvíli společně prohřejeme a poté zalijeme bujónovou směsí. Celé to necháme provařit ještě asi 20-30 minut, dokud nebude maso pořádně měkké. Podáváme s rýží nebo bramborami.

Fotografie publikována se svolením KEKO64 / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top