Kuřecí plátky v sýrové omáčce

Fotografie publikována se svolením Apolonia / FreeDigitalPhotos.net

Kuřecí maso je velmi rychlé na přípravu a zároveň je chutné. První recept, který jsem kdy vyzkoušela, byl právě z kuřecího masa a byly to kuřecí plátky v sýrové omáčce. Recept jsem vyzkoušela v jedné restauraci a tak moc mi chutnal, že jsem se chopila vařečky a pánve a uvařila si jej sama. Samozřejmě jsem na něco zapomněla, nedala jsem do jídla sůl, ale jinak to nebylo špatné, když jsem si to poté dosolila.

Na kuřecí plátky potřebujeme:

  • 8 plátků kuřecího masa;
  • 4 kusy jarní cibulky;
  • 200 g cherry rajčat;
  • sůl;
  • 200 ml smetany;
  • olej;
  • 50 ml vývaru;
  • 150 g sýru (parmazán, gorgonzola).

Samotná příprava:

Maso omyjeme a osušíme (já jsem z jednoho kuřecího řízku, udělala dva plátky, je lepší, když není maso moc vysoké). Na pánev dáme olej, rozpálíme a maso na oleji opečeme doměkka. Jakmile je maso opečené, vytáhneme jej na talíř. Na stejné pánvi orestujeme na kousky nakrájenou cibulku, přidáme cherry rajčátka, která překrojíme napůl, přidáme vývar a vše podusíme asi 5 až 10 minut. Přidáme smetanu a rozdrobený sýr a vaříme do doby, než se sýr úplně rozpustí. Poté přidáme maso, společně prohřejeme a podáváme.

Fotografie publikována se svolením Apolonia / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top