Kuřecí pletýnky

Fotografie publikována se svolením africa / FreeDigitalPhotos.net

Kuřecí maso je jedním z nejoblíbenějších mas, je také nejčastěji připravovaným masem. Je velmi jednoduché na přípravu. Občas se stane, tedy alespoň mě, že vařím dokola ty samá jídla z kuřecího masa. Nějak nemám inspiraci, pořád dokola obehrávám tři až pět receptů. Proto mě velmi potěšilo, když jsem objevila recept na kuřecí pletýnky. Pletýnky vypadají na první pohled velmi pěkně.

Na kuřecí pletýnky potřebujeme:

  • 2 kuřecí prsa;
  • 1 plátek másla;
  • 1 lžíce grilovacího koření nebo koření zlaté kuře;
  • 100 g parmazánu.

Příprava kuřecích pletýnek:

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nakrájíme, podélně, na pruhy. Vyjdou nám zhruba tři až čtyři pruhy. Každý pruh masa posypeme kořením z obou stran. Do zapékací mísy dáme máslo, které necháme rozpustit. Tři pruhy masa dáme na sebe a konec zpevníme párátkem. Dále postupujeme jako při pletení copu. Konec opět zpevníme párátkem. Pletýnky vložíme do rozpuštěného másla, posypeme na povrchu kořením. Parmazán nastrouháme najemno a každou pletýnku jim posypeme. Pečící formu zakryjeme pořádně alobalem a pečeme asi 45 minut v rozehřáté troubě na 170 stupňů. Alobal odstraníme, pletýnky podlijeme výpekem a necháme ještě asi 5 minut dopéct, aby byly krásně zlatavé.

Fotografie publikována se svolením africa / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top