Lehký nízkotučný tvarohový dort s ovocem

dort

Jaro je tu a s ním i naše chutě zahřešit si na něčem sladkém, ale zároveň i obava, co to udělá s naší postavou. Tyto starosti hoďte za hlavu a nechte se unést vynikající chutí lehkého tvarohového dortu, který není nijak náročný na přípravu a kila Vám po něm jistě také nepřibudou!

Co na dortík budeme potřebovat?

  • 1 sáček vanilkového pudinku;
  • 1 sáček jahodového/malinového pudinku (podle výběru ovoce);
  • 2 kostky nízkotučného tvarohu;
  • 1 balení Koka sušenek;
  • piškoty;
  • 200 g čerstvých nebo mražených jahod/malin (čerstvé jsou lepší);
  • cukr;
  • 400 ml mléka;
  • rum;
  • 400 ml vody.

Jaký je postup?

Nejprve si připravíme dortovou formu – nejlepší je forma, kde můžete odepnout strany. Vnitřek obalíme alobalem. Na dno naskládáme Koka sušenky tak, aby nikde neprosvítal alobal, a pokapeme rumem. Dáme vařit vanilkový pudink spolu se 400 ml mléka (menší množství, aby byl hustší) a 7 polévkými lžícemi cukru. Až zhoustne, smícháme ho s kostkami tvarohu za pomoci šlehače. Poté nalijeme tvarohovou směs do formy tak, že po stranách budeme zároveň přidávat piškoty a vytvoříme tak dokola stěnu, rovněž položíme piškoty i na horní vrstvu směsi.

Na to vyskládáte umyté ovoce. Dáme vařit druhý pudink, tentokrát ale spolu se 400 ml vody a 2 lžícemi cukru a vaříme do doby, než zhoustne v želatinu. Ještě v teplém stavu tím přelijeme na závěr dort a necháme vychladnout v ledničce. (Je potřeba dort nechat vychladit minimálně po dobu 6 hodin, v lepším případě přes noc).

Na závěr můžeme jednotlivé kousky ozdobit šlehačkou a čerstvou mátou.

Fotografie publikována se svolením Jana.

 

 

Autor: Jana Havlíčková

Jana Havlíčková

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top