Mrkvová polévka s krupicovými noky

Fotografie publikována se svolením voraorn / FreeDigitalPhotos.net

Polévka je grunt a ostatní je špunt. To vždycky říkala moje babička a měla pravdu. Díky ní jsem si polévky zamilovala a naučila se je jíst. Polévka je určitě základ a nemusí to být jen klasický vývar s nudlemi. Mrkvová polévka je velmi dobrá, a když do ní přidáte krupicové noky, bude nevšední a přesto skvělá. Polévka je zároveň i lehká, protože není nijak zahušťována.

Na přípravu potřebujeme:

  • mrkev;
  • máslo;
  • zeleninový vývar;
  • krupice;
  • vejce;
  • polévkové koření.

Postup přípravy:

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Kousek másla rozpálíme v hrnci, přidáme nastrouhanou mrkev a orestujeme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme. Mezitím si v misce z jednoho vejce, špetky soli a krupice zhotovíme těstíčko na noky. Těstíčko je lepší tužší, aby se v polévce nerozpadalo a noky pěkně držely tvar. Mrkev vaříme zhruba deset až dvacet minut. Vezmeme si dvě malé lžičky a začneme tvořit menší noky. Sem tam promícháme, aby se nám noky nespojily. Polévku s noky vaříme ještě asi deset minut (podle toho, jak jsou noky velké). Dochutíme a podáváme.

Fotografie publikována se svolením voraorn / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top