Naložené kuřecí maso

Fotografie publikována se svolením KEKO64 / FreeDigitalPhotos.net

Kuřecí maso patří mezi nejčastěji připravovaný druh masa. Naložit kuřecí maso můžeme na tisíce způsobů, každý máme nějaký svůj osvědčený recept, který nám chutná, který umíme. I já má svůj recept na naložení kuřecího masa. Hledala jsem nějakou jinou alternativu, kterou neznám a která by mi zachutnala. Dostala jsem recept od maminky -mé kamarádky, která nakládá skvělé maso. Vyzkoušela jsem a velmi mi zachutnalo, takže jsem tento recept přidala do svého bloku.

Na přípravu potřebujeme:

  • půl kilogramu kuřecích prsou;
  • půl lžičky soli;
  • 1 lžička pepře;
  • 1 lžička sladké papriky;
  • 1 lžička kari;
  • 2 žloutky;
  • 3 lžičky solamylu;
  • 1 cibule;
  • 3 lžíce sójové omáčky.

Samotná příprava:

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na tenké nudličky. Koření odměříme do skleničky. Je nutné, aby koření bylo zarovnáno, musejí být rovné. Maso si dáme do mísy a smícháme s kořením ve sklenici. Sojovou omáčku, solamyl a žloutky smícháme a přidáme do mísy k masu, opět pořádně promícháme. Nakonec přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a promícháme. Přikryjeme a necháme v lednici odležet do druhého dne. Další den maso smažíme na oleji. Jako přílohy můžeme zvolit brambory, hranolky nebo bramborovou kaši.

Fotografie publikována se svolením KEKO64 / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top