Rubrika: Recepty

Nepečený perníkový dort

Fotografie publikována se svolením stockimages Photography/ FreeDigitalPhotos.net

Perník patří už po staletí mezi oblíbené potraviny a to nejen při pouťových atrakcích nebo o vánočních svátcích. Jeho aroma a nezaměnitelná chuť si podmanila ne jeden mlsný jazýček. Perník patří mezi sladké pečivo tmavohnědé barvy, jehož původní receptura se skládá z medu, mouky a pepře. Je to právě pepř, který rozhodl o názvu „PERNÍK“, původně peprník. S postupem času se recepty ...

Otevřít článek »

Vynikající pudingové košíčky

Fotografie publikována se svolením Serge Bertasius Photography/ FreeDigitalPhotos.net

Při každé oslavě či posezení s přáteli u šálku dobré kávy je nedílnou součástí mít připravené to správné pohoštění pro vaše hosty. Pro tyto účely se z řad sladkého pohoštění hodí různé buchty, bábovky či zákusky. Rychlé, chutné a roztomilé pudingové košíčky s pomocí našeho receptu určitě hravě zvládnete a potěšíte nejen chuťové buňky. Pudingové košíčky představují originální ozdobu každého stolu s pohoštěním. Takovou ...

Otevřít článek »

Bagetky s kuřecím masem a sýrem

Fotografie publikována se svolením  Vichaya Kiatying-Angsulee / FreeDigitalPhotos.net

Narozeniny, výročí, svátky a podobně, to jsou nejčastější chvíle, kdy se rodina a přátelé scházejí a společně tráví svůj čas. Nejčastějšími pokrmy, které se podávají na takových sešlostech, jsou jednohubky a chlebíčky. Jsou rychlé a velmi osvědčené, chutnají snad každému a můžete si na ně dát, co jen chcete. Jednohubky s česnekovou pomazánkou, s klobáskou, s rybou. Chlebíčky se šunkou, ...

Otevřít článek »

Jogurtovo-kakaová buchta

Fotografie publikována se svolením artur84 / FreeDigitalPhotos.net

Sladké je mou slabostí. Čokoládové dezerty, čokoládové buchty, různé košíčky, moučníky, krémové řezy, to jsou věci, na které nedám dopustit. Buchty mám ráda v podstatě jakékoliv, s ovocem, s tvarohem, kefírem. U kamarádky jsem ke kávě dostala jogurtovo-kakaovou buchtu, která mě mile překvapila, takže jsem si na ní vzala recept a vyzkoušela jí doma. K mému nadšení se povedla a ...

Otevřít článek »

Dřevorubecký toustík

Fotografie publikována se svolením Naito8 / FreeDigitalPhotos.net

Tousty zná snad každý z nás. Jsou velmi rychlé a chutné. Dva toustové chleby, které jsou zapečené společně se salámem a sýrem jsou velmi dobré jak na snídani, na večeři. Můžeme je jíst teplé i studené. My jsme si pro vás připravili trošku jiný toust, který vám určitě také zachutná. Recept mám od svého dědy, který tento toust dělal ještě ...

Otevřít článek »

Čokoládový fondant

Fotografie publikována se svolením Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net

S čokoládovými dezerty se to má tak, že je lidé buď milují, nebo je moc nemusí. Já osobně se řadím k první skupině a tak dezert, který není s čokoládou, není nic pro mě (kromě medovníku). Na čokoládový korpus dám nejraději čokoládový krém a pro jistotu bych to ještě posypala nastrouhanou čokoládou. Proto jsem si čokoládový fondant doslova zamilovala. Na ...

Otevřít článek »

Kuřecí pletýnky

Fotografie publikována se svolením africa / FreeDigitalPhotos.net

Kuřecí maso je jedním z nejoblíbenějších mas, je také nejčastěji připravovaným masem. Je velmi jednoduché na přípravu. Občas se stane, tedy alespoň mě, že vařím dokola ty samá jídla z kuřecího masa. Nějak nemám inspiraci, pořád dokola obehrávám tři až pět receptů. Proto mě velmi potěšilo, když jsem objevila recept na kuřecí pletýnky. Pletýnky vypadají na první pohled velmi pěkně. ...

Otevřít článek »

Quiche s anglickou slaninou, šunkou a sýrem

Fotografie publikována se svolením piyato / FreeDigitalPhotos.net

Quiche je slaný koláč, který má svůj původ ve Francii. Nejznámější quiche je quiche Lorraine. Dnešní kuchyně však nabízí mnoho druhů a mnoho způsobů, jak připravit quiche a jak jej obohatit o nové a nové chutě a ingredience. Listové těsto je základem tohoto receptu. Mnozí známe recepty z listového těsta jen a pouze na sladko, přinášíme vám recept, kde listové ...

Otevřít článek »

Pečené medové maso

Fotografie publikována se svolením antpkr / FreeDigitalPhotos.net

Kombinace sladkého a slaného mě nikdy moc neuchvacovaly a spíše jsem si vybírala (pokud to bylo možné) cokoliv jiného. Jednou jsem však byla u kamaráda na grilovaní a maso, které nám servíroval, bylo vynikající. Zajímalo mě, čím to je, jestli nějaké speciální koření. Odpověď byla med, což mě překvapilo, protože maso nebylo vůbec cítit po medu. Od kamaráda jsem dostala ...

Otevřít článek »

Sýrový dip na brambůrky, masa či hranolky

Fotografie publikována se svolením Keerati / FreeDigitalPhotos.net

Různé omáčky a dipy se v poslední době dostávají i do českých kuchyní a stále více a více lidí si tyto dipy připravuje doma. Jejich využití je velmi široké, můžeme si nimi umocnit chuť masa, dát si je k brambůrkům večer, dát je na hranolky, vyzkoušet s nimi i zeleninu. Možností je mnoho a záleží na vás a potažmo na ...

Otevřít článek »

Naložené kuřecí maso

Fotografie publikována se svolením KEKO64 / FreeDigitalPhotos.net

Kuřecí maso patří mezi nejčastěji připravovaný druh masa. Naložit kuřecí maso můžeme na tisíce způsobů, každý máme nějaký svůj osvědčený recept, který nám chutná, který umíme. I já má svůj recept na naložení kuřecího masa. Hledala jsem nějakou jinou alternativu, kterou neznám a která by mi zachutnala. Dostala jsem recept od maminky -mé kamarádky, která nakládá skvělé maso. Vyzkoušela jsem ...

Otevřít článek »

Scroll To Top