Netypické, leč chutné a rychlé pomazánky

Pomazánky

Recept na 2-3 pomazánky, na kterých si doma smlsne celá rodina, má v rukávu snad každá svědomitá hospodyňka. Opakovat pořád dokola to samé je sice sázka na jistotu, ale mít občas špetku nápadu a překvapit blízké něčím novým určitě není na škodu. Možná i vy máte jasné tutovky, které vaše rodina miluje, chcete-li ale vyrukovat s něčím novým, nenechte si ujít dnešní článek. Přinášíme vám tak trochu netypické, leč velice chutné a především snadné pomazánky, po kterých se budete olizovat až za ušima!

1. Pórková pomazánka

Potřebujete: 

  • 2 středně velké pórky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 6 ks vajec
  • 3 špetky soli a pepře (dle chuti)
  • 200 g loupaných krevet

Postup přípravy:

  • Pórek omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Na rozpáleném oleji nechte kousky pórku lehce zesklovatět.
  • Na másle nechte zrůžovět loupané krevety a jemně je osolte.

2. Dýňová pomazánka

Potřebujete:

  • 130 g mascarpone
  • 1 lžíci pomerančové kůry
  • 4 lžíce pomerančové šťávy
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 300 g dýně Hokaido
  • 3 lžíce medu

Postup přípravy:

  • Dýni nakrájejte na klínky.
  • Klínky rozložte na plech s pečícím papírem.
  • Pečte na 200°C přibližně 45-50 minut.
  • Nechte vychladnout.
  • Dejte dýni do mixéru a důkladně rozmixujte.
  • Následně smíchejte všechny ingredience a dobře promíchejte.

3. Kedlubnová pomazánka

Potřebujete:

  • 300 g kedlubny
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 ks vajec
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 lžíce majolky
  • 1-2 lžičky čerstvě nastrouhaného křenu
  • 100 g změklého másla
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 špetky soli a pepře (dle chuti)

Postup přípravy:

  • Oloupané kedlubny nastrouhejte na jemno.
  • Vložte do misky, pokapejte citronovou šťávou a nechte chvilku odstát.
  • Ve druhé misce utřete máslo s majonézou do hladké pěny, přidejte oloupaná nakrájená vajíčka, nastrouhané okurky, osolte a opepřete dle chuti, důkladně zamíchejte.
  • Z nastrouhaných kedluben vymačkejte co nejvíce šťávy a přidejte je do máslové pěny.
  • Následně přidejte křen, drobně nakrájenou cibulku a promíchejte.

4. Pivní pomazánka

Potřebujete:

  • 250 g tvarohu
  • 2 ks jarní cibulky
  • 100 ml světlého piva
  • 100 g změklého másla
  • 1 ks feferonky bez semínek
  • 1 špetka kmínu
  • 2 špetky sladké papriky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy:

  • Tvaroh vymíchejte s máslem a pivem.
  • Přidejte na jemno nakrájenou cibulku, feferonky, kmín, papriku a sůl podle chuti.

Fotografie publikována se svolením KEKO64 FreeDigitalPhotos.net

Autor: Nikol Bláhová

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top