Pečené medové maso

Fotografie publikována se svolením antpkr / FreeDigitalPhotos.net

Kombinace sladkého a slaného mě nikdy moc neuchvacovaly a spíše jsem si vybírala (pokud to bylo možné) cokoliv jiného. Jednou jsem však byla u kamaráda na grilovaní a maso, které nám servíroval, bylo vynikající. Zajímalo mě, čím to je, jestli nějaké speciální koření. Odpověď byla med, což mě překvapilo, protože maso nebylo vůbec cítit po medu. Od kamaráda jsem dostala recept na pečené medové maso, které jsem si mohla udělat přímo doma, aniž bych musela mít gril.

Na přípravu potřebujeme:

  • 3 kuřecí řízky;
  • půl menšího hrnku medu;
  • čtvrt hrnku sójové omáčky;
  • česnek;
  • pepř.

Samotná příprava:

Maso omyjeme a osušíme. Naklepeme rukou a opepříme. Z medu, sójové omáčky a česneku si vytvoříme omáčku. Vezmeme vyšší pekáček a do něj nalijeme připravenou omáčku. Maso do pekáčku vkládáme tak, aby bylo maso  omáčce ponořené. Nesolíme! Troubu rozehřejeme na vyšší stupeň a pečeme. Po dvaceti minutách je dobré maso otočit, aby bylo krásné po všech stranách. Doba pečení je různá, podle toho, jak je maso tenké. Med se hodně rozpálí, takže pozor na případné zranění (já jsem se o něj popálila). Maso bude krásně křehké a získá také krásnou barvu.

Fotografie publikována se svolením antpkr / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top