Pomalu pečená kachní prsa se švestkovou omáčkou

kachní prsa se švestkovou omáčkou

Chcete překvapit své blízké a připravit jim výtečnou večeři? Nebojte se zkusit odvážnější recept. Pomalu pečená kachní prsa se švestkovou omáčkou jsou delikatesa, se kterou se můžete setkat i ve špičkových restauracích. Jediným rozdílem bude, že se vaši blízcí budou těšit z dobré večeře v pohodlí vašeho domova a vy neutratíte tolik peněz.

Hlavní ingredience:

Na kachní prsa budete potřebovat:

  • 2 ks vykostěných kachních prsou;
  • 1 snítka tymiánu;
  • 1 hvězdička anýzu;
  • 25 g másla;
  • sůl a pepř;

Na švestkovou omáčku:

  • 1 šalotka nakrájená na jemno;
  • 1 lžíce olivového oleje;
  • 250 g zralých švestek, vypeckovaných a nakrájených na malé půlměsíčky;
  • 2 lžíce třtinového cukru;
  • 50 ml červeného vína;
  • 300 ml hovězího vývaru.

Postup práce:

Nejdříve si připravte omáčku. V pánvi si rozehřejte olej a osmahnete šalotku. Přidejte švestky, cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte víno a vývar a 15 minut povařte doměkka.
Předehřejte si troubu na 180°C. Nožem nařežte kůži na prsíčkách do mřížky a dobře je prosolte a opepřete. Rozpalte pánev a položte na ni maso kůží dolů. Opékejte cca 6-7 min., pak otočte a do pánve přihoďte tymián, anýz a máslo. Počkejte, až se máslo rozpustí, a pak celý obsah pánve přesuňte do pekáčku. Pokud máte rádi růžové maso, pečte v troubě dalších 5-6 min., dáváte-li přednost propečenému, nechte tam kachnu 10-12 min.

Maso podlijte švestkovou omáčkou a nechte je 5 minut stát. Při podávání nakrájejte prsíčka na tenké plátky. Dejte je na talíř, přelijte omáčkou a doplňte přílohami. Ideální jsou například americké brambory nebo šťouchané s jarní cibulkou.

Zdroj fotografie: http://life-ihned.cz

Autor: Jana Havlíčková

Jana Havlíčková

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top