Rychlá čokoládová pěna

Fotografie publikována se svolením piyato / FreeDigitalPhotos.net

Čokoládová pěna je vždycky velmi chutná a skvělá. Receptů na čokoládovou pěnu je mnoho, se žloutky a bílkovým sněhem, se šlehačkou a podobně. Máme pro vás recept na rychlou čokoládovou pěnu, kterou můžeme použít i jako náplň do cheesecake. Je velmi rychlá, ale neubírá jí to na chuti.

Na přípravu potřebujeme:

  • 250 ml dobře vychlazené 33% smetany;
  • 100g hořké čokolády (popřípadě 70g mléčné čokolády a 30g hořké čokolády).

Samotná příprava:

Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Pozor, na vodní lázeň voda nesmí vařit. Čokoládu necháme vychladit, ale ne úplně, stále musí zůstat rozpuštěná, tekoucí čokoláda. Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha. Postupně ke šlehačce přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Vmícháváme precizně, ale opatrně, aby nám šlehačka moc nespadla. Jakmile je vše promícháno vložíme do skleniček a dáme ztuhnout a vychladit do lednice. Můžeme ozdobit kouskem čokolády, nebo mátou.

Fotografie publikována se svolením piyato / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top