Sladká roláda

Fotografie publikována se svolením Panpote / FreeDigitalPhotos.net

Když někdo dělal rolády, vždycky jsem ho tak trošku obdivovala, protože mně se pravidelně stávalo, že se mi roláda nestočila, praskla mi, nebo byla až moc suchá. Nikdy jsem nevystihla ten moment, a tak jsem raději pečení rolád vzdala a jen si na nich pochutnávala u jiných. Po dlouhé době jsem se chopila receptu maminky mé kamarádky a roláda se mi povedla hned napoprvé, o recept se s vámi podělím.

Potřebujeme:

  • 5 vajec;
  • 150 g cukru;
  • 200 g polohrubé mouky;
  • 1 prášek do pečiva;
  • špetka soli.

Příprava:

Vejce a cukr si dáme do větší mísy a šleháme ručním šlehačem, až vznikne bílá pěna. Musí se šlehat opravdu dlouho, aby byla pěna nadýchaná. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přidáme špetku soli. Opatrně všechno vymícháme. Pokud chceme roládu tmavší, můžeme přidat kakao. Rozprostřeme rovnoměrně na pečící papír a dáme do trouby, kterou jsme si rozehřály na 170 stupňů. Pečeme zhruba dvacet minut, do světle hněda, nesmíme přesušit. Plech vytáhneme a chvíli necháme vychladnout, poté za pomocí pečícího papíru roládu opatrně srolujeme i s pečícím papírem. Necháme zarolované úplně vychladnout. Poté natřeme šlehačkou či krémem.

Fotografie publikována se svolením Panpote / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top