Vepřové na kari s pórkem

Fotografie publikována se svolením rakratchada torsap / FreeDigitalPhotos.net

Vepřové maso je velmi chutné, pokud je dobře připravené. Vepřové na kari s pórkem jsem poprvé ochutnala u známých, kteří rádi vaří z vepřového masa a zároveň nejsou dlouho v kuchyni. Také nerada stojím v kuchyni, proto se mi recept líbil a opsala jsem si jej.

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa (nejlepší je z kýty);
  • 2 cibule;
  • 1 pórek;
  • 3 stroužky česneku;
  • 1 lžička kari;
  • špetka pepře a soli.

Příprava:

Vepřové maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme maso a cibuli. Za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme kari a chvíli dusíme, na nižší teplotě. Musíme dávat pozor, aby kari neztmavlo, protože pak zhořkne a jídlo není dobré. Přidáme česnek a asi 5 minut dusíme. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a dusíme dalších 10 minut. Osolíme a opepříme dle potřeby. Podáváme s rýží.

Fotografie publikována se svolením rakratchada torsap / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top