Závojové řízky

Fotografie publikována se svolením James Barker / FreeDigitalPhotos.net

Kuřecí maso je maso velmi oblíbené, ale stává se docela často, že stále vaříte ty samá jídla z kuřecího, a potom se vám může i docela vzpříčit. Sama jsem hledala nějaký recept, který by mě oslovil a zároveň to nebylo maso na přírodno, smažené maso anebo nudličky tisíckrát jinak. Našla jsem recept na zapečené závojové řízky a jelikož mám zapečené věci ráda, rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept. A jídlo mi velmi zachutnalo!

Na řízky potřebujeme:

  • 6 kuřecích řízků;
  • 6 vajec;
  • pórek;
  • 300 g tvrdého sýru;
  • olej na smažení;
  • pepř a sůl.

Samotná příprava:

Maso omyjeme a osušíme. Naklepeme jej, osolíme a opepříme. Po krajích maso nařízneme. Na pánvi na horkém oleji zprudka orestujeme a maso vyjmeme a dáme bokem. Na výpeku restujeme doměkka pórek, který nakrájíme na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a smícháme s vejci, osolíme. Maso vyskládáme do pekáčku, dáme na něj pórek i s výpekem, a zalijeme vejci se sýrem. Pekáček dáme do vyhřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova.

Fotografie publikována se svolením James Barker / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top