Zeleninové rizoto

Fotografie publikována se svolením tiramisu studio / FreeDigitalPhotos.net

Čas od času mě zachvátí snaha o zdravý životní styl, a tak se rozhodnu si uvařit něco, kde je jen zelenina a vše je na zdravé bázi. Drží mě to obvykle den či dva, ale z těchto dnů si občas odnáším nějaký ten recept, který zařadím do svého běžného jídelníčku. Nevím, do jaké míry je toto zeleninové rizoto zdravé, ale je pravdou, že mi i mé rodině velmi chutná, a tak se o recept s vámi podělím.

Ingredience:

  • dlouhozrnná rýže
  • olivový olej
  • pórek
  • rajčata
  • paprika
  • žampiony
  • mrkev
  • kukuřice
  • hrášek

Příprava:

Rýži uvaříme podle toho, jak jsme zvyklí. Já rýži operu, lehce osmahnu na olivovém oleji a poté zaliji vodou. Osolím a vařím do změknutí, poté nechám chvíli „dojít“. Zeleninu omyjeme, žampiony a mrkev očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka, která rozděláme na malé kousíčky, rajčata nakrájíme na malé kousky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme najemno. Papriku nakrájíme na kostičky. Kukuřici a hrášek můžete vzít mražené nebo sterilované. Na olivovém oleji podusíme pórek, přidáme žampiony, mrkev a rajčata a dusíme doměkka. Díky rajčatům nám vznikne krásná hmota.  Osolíme, opepříme. Přidáme papriku, necháme chvilinku podusit a vypneme. Přidáme sterilovanou kukuřici a hrášek a všechno pořádně promícháme. Když dáváme hrášek a kukuřici mraženou, dáme je dříve, aby se pořádně prohřály a podusily. Do takto připravené směsi vmícháme rýži a popřípadě dochutíme podle vlastních potřeb. Zeleninu můžete obměnit, nebo si přidat takovou, kterou máme rádi.

Fotografie publikována se svolením tiramisu studio / FreeDigitalPhotos.net

Autor: Zuzana

Komentovat

Email nebude publikován. Požadovaná pole jsou označena *

*

Scroll To Top